Футболистите на „Дунав“ ще гостуват в събота за поредния решителен мач от първенството на „Б“ група. Русенският отбор ще играе срещу „Созопол“, чийто тим преследва поне второто място в дивизията. Дунавци са водачи с 41 точки, а созополци са пети с 31. През есента „Дунав“ записа победа в Русе с 1:0 в мач, който ще се запомни със скандално съдийство, груба и симулативна игра на „Созопол“. Нов успех сега до морето ще означава огромна крачка за русенци по пътя към „А“ група, още повече, че на 12 март ще бъдат домакини на основния си конкурент за първото място - „Поморие“. 
„Разполагаме със записи от два мача на „Созопол“ - отпреди седмица срещу „Добруджа“ в Добрич и от двубоя на турнира „Поморие къп“ срещу „Несебър“. Аз съм наясно със стила на съперника - този отбор стъпва здраво на границата на позволеното. Предпочита да се групира в солидна защита и да разчита на контраатаки. Трябва да наложим нашата игра. Ние сме лидери, няма от какво да се страхуваме, ще играем за победа. Много разчитам на безпристрастно съдийство. Наказаният Мартин Ковачев ще ни липсва, но и „Созопол“ ще е без основен играч, какъвто е Станимир Митев“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов.
„Дунав“ ще тренира в петък за последно, след което ще пътува към Созопол.   
В другите мачове от втория пролетен кръг: на 5 март - „Оборище“ /Панагюрище/-“Септември“ /Симитли/, „Локомотив“ /Горна Оряховица/-“Банско“, „Ботев“ /Гълъбово/-“Локомотив“ /Мездра/, „Поморие“-“Добруджа“, „Нефтохимик“-“Пирин“ /Разлог/, „Литекс 2“-“Верея“ /Стара Загора/, на 6 март-“Лудогорец 2“-“Спартак“ /Плевен/.