41-годишният Танер Д. ще чака присъда в ареста, след като на 26 февруари не само бе засечен да изпреварва неправилно, но и почти блъсна полицейска патрулка, след което пък опита да подкупи униформените.
Инцидентът станал в района на Мойсев баир, докато турският тираджия карал към Русе. Изнервил се от бавното движение и решил, макар и рисковано, да изпревари колата пред себе си, въпреки че било забранено. Докато погазвал правилата на пътя обаче, насреща му изникнал полицейски автомобил, а катастрофата между двете коли била на косъм. До инцидент не се стигнало, но патрулката тръгнала след нарушителя и го спряла на входа на Русе. 
За да изкупи греха си, Танер предложил 20 евро на униформените, но подкупът не бил приет. Вместо това турският шофьор се забъркал в по-голяма каша и предстои да бъде изправен пред съда. Докато чака присъда обаче, прокуратурата поиска професионалният водач да бъде вкаран в ареста. Съдът сметна, че това е единствената адекватна мярка и го задържа за постоянно. Решението може да се обжалва.