След две години откази за финансиране на проектите на Община Русе по „Красива България“, този път тя успя да се класира. Това става ясно от решението на Управителния съвет на програмата, който одобри проекта за ремонт на сградата на Английската гимназия „Гео Милев“. 
През декември Общинският съвет даде съгласие Общината да кандидатства по „Красива България“ за ремонта на Английската гимназия, като стойността на съфинансиране от местния бюджет е в размер 193 046 лв. с ДДС, а общата стойност на проекта - 293 027 лв. с ДДС. 
3-етажната сграда е построена през 1908 година за френски девически колеж по проект на италианския архитект Мариано Пернигони, а от 1963 г. се ползва от Английска гимназия „Гео Милев“. През настоящата учебна година в нея учат 484 ученици на възраст 14 до 18 години. Тя е архитектурен паметник, конструкцията й е масивна с тухлени сводове в коридорите на първия и втория етаж и пруски свод в останалите помещения, с метални греди и тухлен пълнеж между тях, като тази конструкция е единствената в Русе. Покривът е двускатен с дървена конструкция и керемиди. 
По фасадата има доста повреди вследствие на атмосферните влияния - подкожушена или изпадала мазилка на места, най-вече около водосточни тръби и корнизи от източната страна, изпадала и обезцветена боя, повреди на покрива - счупени и разместени керемиди, частично изгнила дъсчена обшивка, амортизирани ламаринени обшивки и водосточни тръби.
По програмата се предвижда да бъде подменена дограмата, да се ремонтира фасадата, както и частична подмяна на покривни материали. Ремонтът ще бъде съгласуван по реда на Закона за културното наследство. 
Късмет в програма „Красива България“ през тази година има и Бяла, тъй като два проекта попадат сред одобрените 38 обекта. В градчето ще бъде реконструиран градският басейн, който е част от спортния комплекс, като общата стойност на проекта е 300 000 лева. От тях общината ще осигури 200 010 лв., а 99 990 ще е финансирането по програмата. Финансиране ще получи и Държавната психиатрична болница, където се предвижда ремонт на второ и четвърто мъжко отделение на обща стойност 265 667 лв., от които по програмата се осигуряват 99 997 лв., а останалите 165 670 са съфинансиране от кандидата. 
Не са одобрени за финансиране проектите на Иваново за ремонт на общинската административна сграда и за саниране на читалище „Христо Ботев 1925“, на Ценово за ремонт на детска градина „Баба Тонка“, както и на читалище „Васил Левски“ в Сандрово за ремонт на сградата.