Учен от Китай вече е подал заявка да участва в научната конференция, посветена на виното, която организира през април регионална библиотека „Любен Каравелов“. Китаецът е доктор на науките и преподавател в Пекинския университет, темата му е „Пътят на виното от България до Китай“, съобщи вчера директорката на РБ Теодора Евтимова на пресконференция за предстоящите събития в културния институт. 
Интензивна е програмата през март, като акцентите ще паднат върху детските съботни арт ателиета и върху прояви, съпътстващи централното събитие от културния календар на Русе за месеца - фестивала „Мартенски музикални дни“. Изложба за Добри Христов, среща с докторанта по музика Иван Янакиев, представяне на книга за музикално-сценичните изкуства и темата за музикалната медитация се очаква да привлекат вниманието на меломаните. 
Няколко интересни гостувания ще заинтригуват русенци. На 10 март писателят Боян Биолчев и неговият издател ще представят романа „Амазонката на Варое“, а на 29 март Мария и Иван Панайотови ще споделят с русенци своята книга „От векове за векове: От България до Казахстан“. На 17 март в зала „Изкуство“ Галя и Христо Маджарови ще разговарят с публиката по темата „Кои сме ние, българите“. А едно от атрактивните събития ще бъде уъркшопът „Фламенко“ - това е първият майсторски клас от трите, предвидени от Югозападния университет в сътрудничество с театър-школа „Артистисимо“. За него могат да се запишат и младежи, които не членуват в школата, обясни нейният ръководител Иглика Пеева. Майсторският клас ще се води от доц.д-р Александра Хонг, преподавател в НАТФИЗ.