Коалициите са нещо сложно, необходимо е голямо търпение от всички страни, за да просъществува едно коалиционно правителство и една коалиция, каквато е Реформаторският блок. Трябва да бъдем разумни и умерени, защото стабилността на страната е много важна. Очевидно към настоящия момент ГЕРБ няма алтернатива и ако се отиде на предсрочни парламентарни избори, те ще формират отново правителство. Българският избирател дава своя вот за 4 години, трябва да има нещо екстремно в страната, което да предизвика предсрочни избори, а аз такова нещо не виждам. Това коментира депутатът от Реформаторския блок Румен Христов на пресконференция вчера, в която участва и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева. Той посочи, че в РБ нещата не са еднозначни, има различия, като и петте политически формации са със свои избиратели, със свои виждания за начина, по който трябва да се случи реформата. Христов бе категоричен, че най-важното е да се запази целостта на РБ. Откакто се оформиха две течения в РБ, ние постигаме много по-често консенсус и гласуваме единнно, отколкото преди това, каза депутатът. 
Христов припомни, че миналата седмица беше приет законът за тютюна, който урежда по нов начин взаимоотношенията между държавата, производителите на тютюн и преработвателите. Той подчерта, че няма да има задължение за изкупуването на количествата тютюн, които не са договорирани. От друга страна, уредихме въпроса с арбитрирането, защото много често има спор между производители на тютюн и изкупвателни организации. Бяха създадени комисии във всички региони, където се отглежда тютюн, за арбитриране на споровете по отношение на качеството и редица други въпроси, които облекчават дейността на тютюнопроизводителите, обясни той. По отношение на блокадите на гръцката граница депутатът каза, че трябва да се търсят компенсации за нашите транспортни фирми от Гърция, защото от Брюксел вероятно няма да получим тази помощ. 
Не мисля, че решаването на вътрешни проблеми на една държава, е с блокиране на границата. Това е много радикално решение и не бих препоръчала на никой да го прави, имайки предвид, че целият Европейски съюз сме едно голямо семейство и това пречи не само на България, но и на целия ЕС. Искрено се надявам да не продължаваме в този режим - да си показваме кой колко може да притиска една ситуация, за да получи решение на вътрешен проблем, коментира Везиева, като допълни, че това не е прецедент.