Нов магазин за продажба и транжиране на риба и рибни продукти отвори врати вчера на пазара в квартал „Чародейка“. Лентата прерязаха наемателят му Николай Иванов, собственик на фирма „Фиш Норд“, кметът на Русе Пламен Стоилов и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. Молебен за успех на магазина с име „Свети Николай“ отслужи отец Николай. Това бе единият от двата нови обекта на пазара с обща площ 85 кв.м. Другият е за продажба на пиле на грил и готови храни.
Русенската фирма „Фиш Норд“ ООД, която стопанисва новооткрития обект, е позната на русенци с модерния си рибен магазин на Покрит пазар. Тя стъпва и в „Чародейка“ в резултат на стратегията на „Общински пазари“ да се осигури предлагане на прясна риба и в този русенски квартал - нещо, което досега липсваше в района.
„Фиш Норд“ от години разполага с огромни язовирни площи и отглежда риба далеч от промишлени райони със замърсени въздух и вода, откъдето до клиентите пристига жива риба с доказан произход и качества. В нейните водоеми рибата се храни по два пъти на ден с разнообразна храна и зърно от местни земеделски производители, без вносни продукти и ГМО, водата е студена, което гарантира бавния растеж и нормалното развитие без натрупване на мазнини в отглежданата риба. Непрестанните грижи за чистотата на водата и за достъпа на прясна вода във водоемите е гаранция за чистотата на средата, в която тя се отглежда. Правят се и регулярни лабораторни изследвания за съдържанието и РН на водата. 
Това което не се среща като видове в нашата страна - морска риба от Средиземно море, се осигурява чрез директен внос от Гърция, което позволява постигането на най-добрите цени и е гаранция, че продуктите не са залежали. В магазина има много богат асортимент жива и замразена риба, освен най-разпространените така и луксозни видове, рибни продукти, миди, раци, скариди, подправки, сосове и всякакви продукти, необходими за приготвяне на рибни ястия. Там може да се намери всичко необходимо за приготвяне на суши, както и висококачествените японски соеви сосове „Kikkiman“.
Амбициите на ръководството на „Общински пазари“ са пазарите в русенските жилищни квартали да придобият вид, аналогичен на този на Централен пазар и на вече модернизираните му обекти, каза управителят на дружеството Кунчо Кунчев.
Кметът Пламен Стоилов се ангажира пред множеството жители на „Чародейка“, че облагородяването на квартала ще продължи. Той обеща още тази пролет да бъде асфалтирано затревеното пространство срещу пазара, а неугледният външен вид на магазин „ДАВ-9“ да бъде подобрен.
Изпратили сме писма до собственика по този въпрос, ще проследя лично работата да бъде свършена, обеща Стоилов.