Отборът на Барселона записа много важна победа с 2:1 при домакинството си на Севиля в последен мач от 26-ия кръг на Ла Лига. По този начин, освен че записаха деветата си поредна победа в първенството, каталунците изравниха и рекорда на Реал Мадрид от 34 мача без загуба във всички турнири.

Иначе срещата на „Ноу Камп” започна много динамично, с положения и пред двете врати. Първи обаче своя удар нанесоха гостите, които откриха резултата в 20-ата минута. Отлична атака по левия фланг завърши с центриране на Беноа Тремулинас към оставения напълно непокрит Витоло, който с прецизен удар даде преднина на Севиля – 0:1.

Радостта на андалусийците обаче трая само 11 минути. В 31-ата минута геният на Лионел Меси вдигна на крака феновете на „Ноу Камп”. Носещият капитанската лента в този мач аржентинец изпълни брилянтно пряк свободен удар, с което матира вратаря Серхио Рико за 1:1. Така завърши и първото полувреме.

Само три минути след подновяването на играта домакините стигнаха до пълен обрат. Този път в герой за "синьо-червените" се превърна централният бранител Жерард Пике, който се бе включил в атаката и от непосредствена близост вкара за 2:1.

До края на срещата играчите на Луис Енрике пропиляха редица положения пред противниковата врата, което обаче не се оказа фатално за крайния изход на двубоя. Най-сериозната възможност за гол пред гостите пък се откри пред Кевин Гамейро, който обаче останал очи в очи с Браво, не успя да го преодолее.

След изиграването на всички двубои от 26-ия кръг Барселона продължава да е убедителен лидер с актив от 66 точки, на 8 от втория Атлетико Мадрид и на цели 12 от Реал. Севиля пък остава на петата позиция с 41 пункта.