Отборът на Манчестър Сити спечели първия си трофей за сезона, след като триумфира във финала за Купата на Лигата. В спора за трофея, игран на Уембли, „гражданите” надделяха драматично над Ливърпул с общ резултат 4:2 след изпълнение на дузпи, след като редовното време не излъчи победител (1:1).

Фернандиньо даде преднина на тима от Манчестър малко след началото на второто полувреме. Бразилският полузащитник бе изведен на отлична позиция от Агуеро, стреля мощно и след неубедителната намеса на вратаря на мърсисайдци Симон Миньоле, топката попадна в мрежата. До края на редовното време пред символичните гости се откриха две отлични възможности, с които да решат всичко, но бившият играч на Ливърпул Рахим Стърлинг ги пропиля.

От това се възползваха „червените”, които стигнаха до изравняване в 83-ата минута. Фелипе Коутиньо вдигна на крака феновете на своя тим, след като се разписа останал абсолютно непокрит в наказателното поле на съперника. Така редовното време завърши при равенство 1:1.

В допълнителните 30 минути двата тима не си отбелязаха нови попадения и така дузпите трябваше да излъчат новия победител в надпреварата. При тях играчите на Мануел Пелегрини показаха по-здрави нерви и в крайна сметка се поздравиха с успеха.