Джани Инфантино бе избран за нов президент на ФИФА на днешния извънреден изборен конгрес на световната футболна централа.
нфантино получи 115 гласа на втория тур на изборите в Цюрих днес, което му бе достатъчно за победа. Основният му конкурент шейх Салман бин Ибрахим Ал-Халифа получи 88 гласа. 

"Аз искам да бъда президент на всички федерации, да работя с всички вас, за да възстановя ФИФА и да дам началото на една нова ера, в която в центъра на организацията ще бъде футболът", обяви новият президент на ФИФА Джани Инфантино, минути след победата си във втория тур на изборите, които се проведоха днес в Цюрих.

Инфантино събра 115 гласа във втория тур на гласуването и по този начин ще застане начело на световната футболна централа до следващите редовни избори през 2019 година. "Ще възстановим имиджа на ФИФА по света. Всички ще аплодират това, което ще направим в бъдеще. Искам да благодаря на всички вас, на всички федерации, на другите кандидати. Това бе едно спортно състезание и страхотна демонстрация на демокрацията във ФИФА. Аз искам да бъда президент на всички федерации, да работя с всички вас, за да възстановя ФИФА и да дам началото на една нова ера, в която в центъра на организацията ще бъде футболът", каза Инфантино веднага след победата си.