Скоро излязъл от затвора в Белене Х.И. веднага се върнал в занаята, защото нямал пари. Така 42-годишният рецидивист набързо навъртял пет кражби за общо 2320 лева.
 Серията от удари на Х.И. започнала на 18 ноември, когато в 17.30 часа от съблекалнята на детска градина задигнал дамската чанта на жена от персонала с дрехи, чадър, ключове и 200 лева. Седмица по-късно професионалистът успял да щипне 400 лева от  оставен без надзор на седалка в микробус портфейл на автобусната спирка срещу „Кауфланд 1“ на бул.“Липник“. На 15 декември бандитът се разхождал на Централния пазар и грабнал от мострите пред магазин за селскостопанска техника китайска моторна резачка. След това хладнокръвно продължил напред, все едно току-що е купил машината. Две седмици по-късно Х.И. задигнал дамската чанта от количката на разсеяна клиентка в „Кауфланд 1“, в която имало 820 лева, документи и лични вещи. След тази кражба апашът се кротнал, но парите свършили и на 17 февруари прибрал от магазин на пазара мобилен телефон.
След този сигнал криминалистите в Първо РПУ разконспирирали стария си познайник и в понеделник го арестували. Материалите по петте кражби са изпратени в прокуратурата, вероятно рецидивистът пак ще влезе в затвора.