12 пъти осъжданият рецидивист Милен Б., който търка нара в затвора в Белене, и брат му Радослав Н. предстои да седнат на подсъдимата скамейка, след като решили да набият таксиджия и да счупят дачията му.
Инцидентът е от 30 октомври 2015 година, когато двамата се прибирили след почерпка в приятелка. Изпитият алкохол накарал опитния престъпник Милен да ритне без никакъв повод предния ляв фар на спряното на ул.“Стефан Стамболов“ такси. Шофьорът чул пукване и излязъл да види какво става. Поведението му било посрещнато от виковете на двамата братя, а таксиджията извикал по радиостанцията свои колеги на помощ. Разбойниците чули какви ги върши водачът, при което отворили вратата на колата, свалили го на земята и започнали да го налагат с ритници.
Таксиджията успял да се отскубне и избягал, но малко след това бил застигнат от нападателите си, които продължили с терора. Случващото се обаче било видяно от колега на шофьора, който се притекъл на помощ. Нападнатият се върнал в колата си и потеглил по бул.“Мидия Енос“, но там отново се натъкнал на двамата братя. Този път Милен счупил стъклото на лявата врата на жълтата дачия, след което двамата отново издърпали шофьора, свалили го на земята и отново започнали да го бият. В подкрепа пристигнали таксиджии, които успели да задържат разбойниците до пристигането на полицията.