Вечно живият „Господин Ганьо“ се връща на сцената на русенския театър в понеделник, когато е премиерата на пиесата на Георги Данаилов по мотиви на Алековата творба „Бай Ганьо“. Режисьор на спектакъла е Пламен Панев, сценограф - Цанко Цанев, а костюмите са на Виолета Радкова. 
Трудна е работата по тази пиеса, тя не е философията на общуването, тя е една сатира с толкова силни измерения, че понякога ми е чудно защо продължаваме да се занимава с нея, призна Панев. Той сподели, че хората, които казват „аз не съм като Бай Ганьо, той е друг, нямам нищо общо с него“, точно те са се слeли с образа му. Приветствам тези, които откриват у себе си черти на Бай Ганьо. Образът му обаче се изроди. Онзи, който беше забавен за българите, днес вече не е забавен, той е с бухалки, пистолети, бронирани коли. Той ни унищожи, победи ни, влезе в нас, разяде ни, победи и нашата социална култура, коментира режисьорът, който иска да покаже един зловещ Бай Ганьо.
В ролята на най-яркия български литературен персонаж се превъплъщава Любомир Кънев, който сподели, че ежеминутно открива в себе си черти от образа на Бай Ганьо. Алеко е велик писател, защото е хванал нещо, което е нашата народопсихология, и нещо, което не се променя с вековете, а дори се задълбочава, посочи актьорът. Той допълни, че съвременният Бай Ганьо се изражда в посока на жестокостта си. Ако успеем да накараме зрителите да се замислят върху себе си поне за 15 минути след спектакъла, значи сме успели да си свършим работата, категоричен бе Кънев.
В останалите роли участват Йовко Кънев, Ивайло Ненов, Александър Узунов, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Татяна Цветкова, Ивайло Спасимиров. Дебют ще направи младата актриса Дайана Михайлова, която преди година е завършила НАТФИЗ и от януари е в състава на русенския театър.