Близо 8000 лева обезщетение дължи „Титан АС“ ЕООД на блъснат от служител на фирмата човек. Това прецени на първа инстанция състав на Русенския районен съд. Решението може да се обжалва.
Инцидентът станал на 18 декември 2014 година, когато преди обед пенсионерът със 78% освидетелствена инвалидност отишъл да пазарува от фурна „Фаворит“, след което тръгнал да чака автобус към спирка по бул.“Трети март“. На кръстовище в района видял, че има спрян сметосъбиращ камион на „Титан“, който товарел боклука от контейнерите. Докато смъквал и качвал една от кофите за смет обаче, служител без да искал бутнал възрастния мъж. Случаен шофьор, минаващ в района, спрял и по молба на пенсионера го закарал до вилата му в местността „Мерата“. Негов съсед решил да извика Спешна помощ, макар че възрастният мъж не искал. Оказало се, че той е със счупен таз и лежал в болницата около 20 дни, след което бил признат за 100% инвалид. 
Болният пенсионер поиска да бъде обезщетен с 15 000 лева за понесените емоционални травми и болки, както и с 4733 лева за разходите по болничен престой, медикаменти, инвалидна количка, включително и платени на кръводарители 1000 лева заради рядката му кръвна група.
Съдът отхвърли претенциите на „Титан“, че инцидентът е станал по непредпазливост. Сметна обаче за логично, че вина за тежкия развой на случая носи и самият пенсионер. Магистратите посочиха, че камионът е бил със запален двигател и включени светлини, край него са работели служители и пенсионерът е можело да прецени, че трябва да стои малко по-далеч и да избегне сполетелите го неприятности. Освен това данни показвали, че работниците са вдигнали падналия на земята мъж и са поискали да сигнализират спешния телефон 112, но той е отказал.
Заради съпричиняването на инцидента съдът прецени, че пенсионерът заслужава 6500 лева обезщетение, а не 13 000 лева, колкото би заслужил, ако вината бе само на компанията за смет. Освен това „Титан“ ще трябва да му покрият и 1449.20 лева разходи за лечение.