Лудогорец може да играе домакинските си мачове на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Заплахата за феновете на футбола в Разград идва от условията на залегналия за одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който Лудогорец трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

С тази клауза ръководството на шампионите не е съгласно. Според проучване на Гонг, ако тя остане част от договора Лудогорец няма да кандидатства за концесията, което ще наложи търсенето на други варианти. Ръководоството на шампионите вече е влязло във връзка с община Велико Търново, за да проучи условията, при които може да използва стадион „Ивайло“, твърдят източници на медията.

Ако негативният сценарий със стадиона в Разград влезе в действие, то преместаването ще се случи за новия сезон 2016/17, тъй като Лудогорец има действащ договор за използването на стадион „Лудогорец Арена“ в момента.

Кметът на Разград д-р Валентин Василев отказа да коментира случая, тъй като не разполага с документацията и не иска да говори наизуст.
Гонг намери д-р Василев по пътя към Разград след заседанието на националното сдружение на българските общини, чийто председател стана кметът на Велико Търново Даниел Панов.

По-рано днес от Лудогорец обявиха, че утре свикват пресконференция, на която основна тема ще бъде концесията на стадиона в Разград.