138 метра коприна са били необходими, за да се изработи огненочервената рокля на Кармен, която танцува в спектакъла на балет „Арабеск“. Копродукцията „Carmen collection“ на Държавния музикален и балетен център и Българско национално радио е по мотиви от новелата „Кармен“ на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Тя гостува в Русе на 24 февруари от 19 ч на сцената на Доходното здание, като с нея се закрива арт салонът „Любов и вино“, започнал преди месец.  
Музиката е на Петър Дундаков, хореографията - на Боряна Сечанова, а сценографията и костюмите са дело на Николина Костова-Богданова. Нейна е идеята да изработи фламенко рокля с 10-метров шлейф и богати дипли за главната героиня. 
В ролята на Кармен русенци ще видят една от звездите на балет „Арабеск“ - Константина Ханджиева. Екстравагантният спектакъл включва и препратки към актуални клишета като модния подиум и чалга културата. В другите централни партии зрителите ще видят Асен Наков, Ангелина Гаврилова, Теодора Стефанова и Васил Дипчиков като Хосе и Стефан Вучов като Ескамилио.