Пожар изпепели предната част на личния автомобил на началника на полицейското управление в Пазарджик Ненко Годжевъргов, съобщиха говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Той категорично опроверга тиражирани от някои медии информация, че става дума заколата на директора на областната полицейска дирекция Йордан Рогачев.

Над десетгодишното "Ауди" А4 на полицейския началник е било паркирано пред блока, в който живее, в пазарджишкия квартал " Моста на Лютата".

Сигналът за горящата кола е бил подаден около 3.30ч. тази нощ. На място веднага са пристигнали дежурен екип огнеборци с два противопожарни автомобила, които са изгасили колата. От силния огън е бил обгорен и паркирания в съседство с аудито автомобил " Опел Астра".

Според първоначалните огледи на местопроизшествието няма данни за умишлен палеж на колата на Годжевъргов , съобщи още Мирослав Стоянов.
Вероятно става дума за неизправност в електрическата ансталация на колата, което ще стане ясно след като се направи авто-техническа експертиза. Въпреки това тази сутрин в квартала бяха изпратени служители на сектор " Криминална полиция", който разпитваха местни жители.