Нелепа ситуация, при която 51-годишен шофьор с 32 години стаж зад волана решил, че може да кара на заден ход, като се довери само на страничните огледала на буса си, му донесе първата присъда в живота. Причината - Чавдар Г. не видял, че по пътното платно с гръб към движещия се бавно и безшумно на заден „Фолскваген Крафтер“ върви 78-годишна жена. И тъй като в товарния бус няма огледало за обратно виждане, водачът не успял да види пенсионерката. Грешката му била, че не помолил съпругата си, която пътувала с него, да слезе и да му сигнализира за опасности по улицата. 
Инцидентът е от 2 януари 2014 година, когато мъжът тръгнал да зарежда магазини със стока. Така около 10.30 часа стигнал до поредния обект на ул.“Панайот Хитов“. Около 40 минути по-късно рутинното излизане от затворената откъм бул.“Скобелев“ еднопосочна уличка завършило неочаквано - Чавдар блъснал Василка Ш., тя паднала и той минал през нея. Усетил, че става нещо и слязъл, но не видял нищо, тъй като тялото било под буса. Затова потеглил отново и след като повторно усетил неравност, за втори път слязъл да провери какво става. Тогава вече се натъкнал на премазаната жена. За катастрофата и причинената смърт по непредпазливост той бе предаден на съд, а на първа инстанция чу 2 години условно наказание с 4 години изпитателен срок, както и 2 години без право да шофира. Присъдата може да се обжалва и вероятно ще бъде оспорена, тъй като защитата на Чавдар пледираше за неговото оправдаване.
Според адвоката на шофьора обвинението е неправилно и почива само на предположения къде физически се е намирала пешеходката. Нямало данни дали тя вървяла с гръб към буса, както и дали не й е станало лошо и не е била паднала на пътното платно. А Чавдар се е движил с 6-7 км/ч и непрекъснато е следял случващото се на улицата чрез страничните огледала.