36-годишният Кирил Димитров Фараонов, който бе заловен с Европейска заповед за арест, ще бъде предаден за разследване и търсене на наказателна отговорност от френските власти, реши състав на Русенския окръжен съд. Самият русенец пожела да бъде екстрадиран, но тъй като по закон има право да размисли и след това да обжалва решението, каквото и да е то, реалното му предаване за съд в чужбина ще стане най-рано след 15 дни.
Данни по делото сочат, че Фараонов е въртял седем проститутки в Марсилия, като 2 от тях са били дългогодишни негови кадри. Всички са българки, но от различни части на страната. Точно двете опитни труженички са в основата на неговото залавяне, тъй като са подслушвани телефонните му разговори с тях. Засечени били и трансфери на заработените с ласки пари, които му пращали по банков път от Франция. 
Засега обвиненията срещу Кирил са за трафик на жени и сводничество. Преди време във Франция момиче се оплакало, че е отвлечено и бито от него, заради което защитата му се опасяваше да не бъде съден и по това евентуално обвинение, тъй като за него наказанието според френските закони е доста сурово - до 30 години затвор.