13 пъти осъжданият Красимир Христов, който влезе безцеремонно в къщата на семейство пенсионери, завърза ги с тел и ги би с дървени летви, а след това пред погледа на стареца опита да изнасили съпругата му, се сдоби с окончателна присъда. Според Върховния касационен съд 30-годишният мъж заслужава 12 години затвор. Впрочем на първа инстанция Русенският окръжен съд го наказа на 15 години зад решетките, след което Апелативният съд във Велико Търново очевидно е сметнал наказанието на изверга за прекалено строго и го намали на 12 години.
И защитата, и прокуратурата оспориха присъдата на последна инстанция, но върховните магистрати нито я увеличиха, нито я намалиха.
Както „Утро“ писа, на 20 февруари миналата година пияният до несвяст Красимир нахлул с взлом в дома на старците в Бистренци, взел дървена летва и заявил, че иска пари. Последвали кошмарни часове - мъжът бил влачен и удрян като куче, след което дал на похитителя последните си 25 лева. А „милостивият“ рецидивист му върнал 5-те лева, за да има с какво да си купи хляб. След серии побои и обиди Красимир заявил, че е гладен и безочливо седнал да вечеря с хляб и наденица пред старците, докато те били омотани с тел. Едва на следващия ден се върнал обратно, за да развърже изнемощелите пенсионери, но последвали заплахи да не се жалват никъде.