Инициативата на министър-председателя за спирането на обществените поръчки е чиста ПР акция за изграждане на образа на бореца с корупцията в лицето на Бойко Борисов. Това заяви депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов на пресконференция вчера. Той каза още, че самият Борисов трябва да даде отговори на няколко въпроса: кой пусна поръчките, на кого са подчинени тези, които са организирали поръчките по този начин и спечелването от определени фирми, както и дали ще се потърси отговорност, включително наказателна. Тази ПР акция може да излезе доста скъпа на държавата, защото при разтрогването на договорите ще трябва да се платят неустойки, тъй като няма договор без неустойки, коментира Атанасов. Според него акцията е договорена с групировката на Доган, с която Борисов управлявал държавата орташки. Борбата с корупцията изисква други механизми и Борисов трябваше да се намеси, когато се променяше Конституцията, за да стане отчетна основната институцията, която може да води борбата с корупцията, а това е прокуратурата, каза още депутатът. 
Той коментира и ситуацията около обявения от България за персона нон грата дипломат в турското консулство в Бургас Угур Емироглу. Според него този ход е предприет, за да се осигури подкрепата на ДПС за бъдещи политически проекти. Търсене на вътрешнополитически дивиденти от ГЕРБ с оглед събирането на мнозинство за една кандидатура на партията им за президентските избори, може да ни създаде външнополитически тежки проблеми. Турция в момента е в тежко положение, на цялата южна граница има война. Вместо да търсим добросъседски отношения, защото оттам заплахата с бежанците е много сериозна, изостряме отношенията си, за да се търси вътрешнополитически дивидент, коментира Атанасов. 
Поведението на този турски дипломат е доста арогантно и това е известно на българските служби от момента, в който той е дошъл в България - преди повече от една година, каза още депутатът.
Той прогнозира, че вероятният кандидат за президент на ГЕРБ е кметът на Бургас Димитър Николов.