Участък от натоварения път Русе-Кубрат на изхода от Червена вода към Ново село пропадна, като е разрушена около половин метър от пътната настилка. Слягането е сигнализирано с пътни знаци, а движението в едната лента е затруднено. 
Какво правим, ако хлътне кола или тежък камион. Пропадането е от десетина дни, тук постоянно минават тежкотоварни камиони, трафикът през Червена вода е претоварен и затова целият мост пропада. Продължаваме да настоявяме да се изгради околовръстен път, като сме инициирали и подписка, в която са се включили 131 семейства, каза Милко Даскалов от Червена вода.
Заради денонощно минаващите през селото тежки камиони близките до главния път къщи на червеноводчани са напукани, оградите улягат, постоянно се налага да правят ремонти и нямат миг спокойствие и тишина.
Получихме сигнала и веднага ще извършим оглед. Участъкът не е заграден от нас, вероятно е местна инициатива, за да се предотврати инцидент, каза шефът на общинската дирекция „Управление при кризи“ Спасимир Димитров. 
Пътят Русе-Кубрат е сред 24-те приоритетни отсечки, които Пътната агенция ще ремонтира по оперативна програма „Региони в растеж“. Кога ще стане това обаче, не се знае.