Билетът за мачовете на „Дунав“ от пролетния дял от първенството ще струва 5 лева, стана ясно на пресконференция с участието на депутата Свилен Иванов, зам.-кмета Иван Григоров и председателя на УС на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. През есента пропускът беше 3 лева. Купените тогава абонаментни карти ще важат без доплащане за двубоите през пролетта. 
Иванов, Григоров и д-р Симеонов бяха единодушни, че новата цена ще е своеобразна и важна лепта, която ще покаже отношението на русенската общественост към футболния клуб.
„Ако нямаме многобройна и вярна публика, която да стои зад своя отбор, какъв тогава е смисълът да влизаме в „А“ група! Идеята за място на „Дунав“ в елита не е приумица на няколко души. Зрителите са най-важният фактор в първенствата на Европа. Призовавам русенци да подкрепят тима още тази събота, когато „Дунав“ ще играе много важен домакински мач срещу „Нефтохимик“. Дай боже да имаме и малко късмет и в края на сезона да се поздравим с членство в „А“ група! Предпочитам да печелим точки без красива игра, вместо да губим мачове със зрелищен футбол“, каза Свилен Иванов.
Той допълни, че с неимоверните му усилия и тези на д-р Симеонов футболистите получавали възнагражданията си в уречения ден и час. В този смисъл играчите и треньорите нямали никакви основания за оправдания след някои колебливи игри през есента. 
„Моментът е много труден, но работим отсега за подсигуряване на бюджета при евентуално членство в „А“ група. Какъв е проектобюджетът ни за елита? Към 2 милиона лева. Преговаряме със сериозна фирма извън Русе, която да ни бъде основен спонсор. Основен, не генерален. Преговорите са в доста напреднала фаза. Идеята е тази фирма да формира докъм половината от бюджета. Нейните представители обаче държат наистина „Дунав“ да е в „А“ група. Другото финансиране трябва да се подсигури от местния бизнес и от най-важния елемент до всеки клуб - публиката!“, обясни Иванов. 
Той отчете, че най-големият успех на клубното ръководство бил създаването на школа „Дракончета“. В нея вече били обхванати 1000 деца. 
„Имаме добър отбор и колектив. Добър е и ръководният екип. Всички работим дружно. Заложената преди две години програма се изпълнява по план, въпреки че тогава някои ни се присмиваха и говореха, че всичко ще е ден до пладне. Ето, вече сме и на крачка от „А“ група. В събота ни чака изключително ключов мач. „Нефтохимик“ заяви голяма агитка. Много моля нашата публика да не се поддава на никакви провокации и да не използва пиротехника! Само глоби ни липсват сега. Или наказания с лишаване от домакинство! Имахме среща по въпроса за охраната на двубоя с полицията и със звеното за борба с масовите безредици. Нека нашите фенове да са пример за ред и европейско поведение“, призова д-р Симеонов.
Зам.-кметът Иван Григоров говори по темата с базата.
„Проектът за ремонт на терена на Градския стадион е вече готов. Работата ще възлезе на 390 000 лева. Фирмата, която ще се заеме с ремонта, трябва да извози колосалните 2600 тона пръст. Тя обаче има опит с националния стадион „Васил Левски“, където също трябваше да се предприемат мерки за опазване на пистата. В същото време чакаме да получим проектосметката от великотърновската фирма „HIT“. Тя трябва да се заеме с монтирането на електрическото осветление. С главния архитект Живка Бочуковска подготвяме идеен проект за поставянето на нови козирки - две откъм официалната трибуна и две срещу тях. Над тунела ще бъде изградена официална ложа за 30 души. Ще подменим повечето седалки. Така Градският стадион ще е с капацитет от 12 000 седящи места. Ще предприемем и стъпки по възстановяването на старите тоалетни. Ще постегнем и сектора за гости“, каза Григоров.
Той обясни, че ще се разчита и на финансова помощ от спортното министерство, защото Общината няма възможности да задели 3-4 милиона лева. 
„Само отборът да върви напред!“, пожела Григоров. 
Според д-р Симеонов лансираната идея за създаване на Висша лига не може да се осъществи скоро, тъй като ще се наложат драстични и сложни промени в административната уредба. Свилен Иванов пък смята, че говореното за Висшата лига е нещо като пробен камък - да се провери по-скоро как ще реагира общественото мнение.
В заключение Иванов, Григоров и д-р Симеонов отново призоваха любителите на футбола в Русе да тръгнат масово за мача срещу „Нефтохимик“ в събота.