1135.64 лева ще трябва да плати Община Русе на пострадал гост на града заради необезопасена и необозначена дупка до шахта на ВиК. Обезщетението, което районните магистрати присъдиха на А.Ц., е заради резервните части, които е трябвало да купи за повредената си кола.
Подобни присъди отдавна не са прецедент, но за първи път Общината е осъдена и заради това, че е принудила човек да остане и пренощува в града. Според А.Ц. той не е имал друг избор, тъй като е трябвало да изчака колата му да бъде поправена и чак тогава да се прибере в дома си. Затова местната администрация ще плати и похарчените от пострадалия 30 лева за спането в хотел. Освен това ще трябва да покрие и съдебните разноски в размер на 464.52 лева. Решението може да се обжалва.
Инцидентът става през лятото на 2013 година в уличките зад сградата на Халите. А.Ц. карал опела си и внезапно попаднал в несигнализирано препятствие на пътя непосредствено до шахта. Колата пропада, а предната й част се удря в капака на шахтата. В резултат на наглед безобидния инцидент автомобилът е с разбит радиатор, перка, броня, предна греда, а за подмяната на частите са платени 473 лева. Трудът за ремонта и материалите за боядисване на повредената част от колата излезли 632.64 лева. Мъжът поиска обезщетение в размер на 1819.51 лева, но съдът прецени, че претърпените вреди от неподдържаната инфраструктура се равняват на близо 700 лева по-малко.