Волейболистите на „Дунав“ се пребориха здраво за много ценната си победа с 3:0 срещу гостите си от „Виктория“ /Пловдив/. Отделните части завършиха при 25:23, 25:22, 25:19. Геймовете вървяха сравнително равностойно докъм 18:18, 19:19, след което русенският отбор даваше всичко от себе си, за да ги завърши в своя полза.
Сравнен с играта си при предишните старши треньори Божидар Колев и Борис Василев, „Дунав“ показа видим и неочакван растеж. И то при положение, че сегашният старши наставник Красимир Миронов не разполага с широк и равностоен състав. Явно Миронов работи много добре. Отборът стоеше много грамотно при блокадите, началните удари бяха сравнително стабилни, а атаките с разпределителя Светлослав Станков се изграждаха простичко и ефективно. 
Ако този тим получи по-сериозна финансова подкрепа и ако бъдат привлечени двама-трима класни волейболисти, ще се превърне в сериозен фактор. Освен това отборът се радва на достатъчна като интерес своя, типично волейболна публика.   
След тази победа „Дунав“ вече е на четвърто място във Висшата лига, което значи, че се намира в зоната на плейофите. При това отборът е с мач по-малко. Отложеният от есента домакински двубой срещу „Академик“ /Благоевград/ ще се играе на 7 март. Още на 5 март обаче дунавци ще гостуват на „Град“ /Белоградчик/. 
„Дунав“: Светослав Станков, Иван Иванов, Васил Иванов, Георги Господинов, Цанко Цанков, Радослав Пенев, Атанас Митев.