Осъдените за безотговорно гледане на питбулите Цезар и Клеопатра, които още през юли 2015 година се сдобиха с окончателни условни присъди, ще трябва да платят обезщетение на единия син на нахапаната до смърт от кучетата баба Димитра Георгиева. Състав на Русенския районен съд сметна, че исканото от Милко Ненов обезщетение е не просто справедливо, а дори и твърде скромно. Но тъй като синът на 86-годишната пенсионерка претендира едва 16 000 лева, магистратите се съобразиха с него. Така на първа инстанция Пресиян Костадинов бе осъден да плати на почернения син 10 000 лева, а леля му Анелия Коева - 6000. Решението може да се обжалва.
86-годишната баба Димитра бе нахапана на 29 март 2014 година от двата питбула. Тогава възрастната жена искала да посети съседи до къщата, в която живеела лелята на собственика на питбулите Пресиян. В дома на Анелия младият мъж отглеждал кучетата Цезар и Клеопатра. Във фаталния ден старицата почукала на металната порта на къщата. Този шум предизвикал внезапна агресия и кучетата едно след друго прескочили оградата, нападнали бабата, съборили я на земята и я нахапали многократно. Освен счупване, на няколко места липсвала тъкан по тялото на Димитра и тя издъхна две седмици по-късно. Най-сериозни са били раните по главата, окото и един от краката на възрастната жена. А през декември 2014 година Пресиян и Анелия признаха обвиненията на прокуратурата, че не са положили достатъчно грижи за питбулите и благодарение на нехайството им се е стигнало до жестокото нахапване на старицата. Заради осъзнатата вина двамата получиха намалени наказания. Анелия чу присъда от 1 година и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 300 лева глоба. Наказанието на Пресиян бе малко по-тежко - 1 година и 8 месеца условно с 4 години изпитателен срок и 500 лева глоба. Те обжалваха присъдите си, но втората инстанция не сметна, че заслужават по-леки наказания и окончателно ги потвърди. Сега стопаните на питбулите застанаха за втори път пред съда по случая, но по въпроса дали трябва да платят обезщетение на наследниците на загиналата баба.
Според адвоката им старицата е живяла в Червена вода в мизерия и синът й, който претендира парична компенсация след загубата й, не се е грижил за нея. Съдът обаче прецени, че твърденията за оскъдица и самота не почиват на доказателства и обърна внимание, че пенсионерката и синът й често са се виждали. Лично тя била избрала да живее сама в Червена вода, вместо да се премести при близките си в Русе. Магистратите дори посочиха, че Милко заслужава обезщетение около 50 000 лева, но тъй като е поискал далеч по-скромните 16 000, няма как да му бъде присъдена справедливата сума.