Нова схема на телефонните измамници в Русе. Успяха да излъжат и 11-годишно момче. Това е прецедент за града, след като досега в "капаните им" попадаха най-вече възрастни хора, припомня Нова телевизия.

"Мамо, ти добре ли си?” Това чува майката Снежана от сина си, два часа след като телефонни измамници са го накарали да намери пари, за да я спаси. Всичко започва във вторник, когато в дома на семейството звъни мъж, представил се за лекар. Детето е само вкъщи. Казва, че майка му е претърпяла злополука и се налага спешна операция.

Следобед Снежана и съпругът й се прибират от работа и детето го няма. Бързал е да предаде всичко на измамника лекар, който няколко пъти е сменял мястото на срещата и е карал притесненото дете да обикаляло квартала. Момчето е предало пари и бижута на непознат мъж край автосервиз. Родителите намират 11-годишния си син след повече от един час издирване.

Семейството ще търси помощ при психолог за своето дете, а майката иска да предупреди всички родители да внимават. Според потърпевшите предадените пари заедно с бижутата се равняват на около 2000 лева. От МВР разследват случая.