Литри бира от 10 часа сутринта белязали фаталния 29 май 2014 година, когато след целодневен запой по време на риболов и наздравици в кръчма, смъртта си намерили двама млади мъже. Искрата между тях запалил разгорещен разговор за боеве с кучета, а впоследствие и спор коя кола е по-бърза. За да докажат тезите си 37-годишният Мусаметин Камбешев и 44-годишният Юсеин Юсеинов решили да седнат зад волана и да демонстрират уменията си. Не знаели обаче, че гонката ще финишира в крайпътни дървета, които ще разцепят колите им, и ще сложи край на животите им.
За смъртоносното състезание за виновник е посочен 35-годишният им приятел Дениз Сали, който дал на Мусаметин да се състезава с неговото БМВ, въпреки че бил видимо пиян. Така благодарение на неговото съдействие и услуга гонката се състояла, а животите на двамата мъже били затрити.
На първа инстанция през октомври той бе наказан от Русенския окръжен съд с 2 години условно с 4 години изпитателен срок и 3 години без право да шофира. Прокуратурата обаче не се съгласи с тази присъда и настоя Апелативният съд във Велико Търново да я увеличи. Настояването на държавното обвинение е наказанието да е условно, но не 2, а 3 години, а книжката на Дениз да бъде отнета за 4 години. Самият мъж досега не е осъждан и има четири провинения на пътя. 
Майският ден започнал за групичката приятели край водоем, където 2-3 души, между които Мусаметин, изпили 4 литра бира. Към обяд към тях се присъединил и Юсеин и сбирката се преместила, а компанията добавила още 2-3 двулитрови бири към актива си. Повикан бил и Дениз, който се отзовал заедно с още 6 литра бира. Пивото обаче свършило, а мъжете били в разгара на възможностите си, затова решили да отидат в близка кръчма. Наздравиците с бири продължили, а разговорът се разгорещил покрай обсъждането на незаконните боеве с кучета. Спорът се прехвърлил върху това коя кола е по-бърза и въпрос на време било да се роди идеята шофьорите да докажат твърденията си на практика. Макар че сервитьорът в заведението се опитал да ги спре от налудничавата идея, защото виждал колко са пияни, мъжете се оказали непреклонни и се качили зад волана.
Юсеин подкарал своя опел, а Мусаметин взел БМВ-то на Дениз. Идеята била да тестват възможностите на колите от края на Смирненски до разклона за Ветово. Фаталният момент дошъл, когато Мусаметин кривнал вляво и препречил пътя на своя приятел, последвал сблъсък, а двете коли излезли от пътя и се натресли в две дървета. Опелът се разцепил на две части, като задната останала около дървото, в което се ударил, а предната се преместила на около 18 метра напред. Шофьорът изхвръкнал от него. БМВ-то се огънало около дървото, а водачът в него останал заклещен. 
Според експертизите опелът се е движил със 154.8 км/ч, а шофьорът му Юсеин е карал с 1.91 промила алкохол в кръвта. БМВ-то е фучало със зашеметяващите 159.5 км/ч, а Мусаметин е бил с 2.24 промила. 
Компанията, в която бил и бащата на Мусаметин, чакала състезателите да се върнат обратно в заведението, но след като се забавили, тръгнали да ги търсят. Така стигнали до кървавото местопроизшествие, на което заварили дошлите на място полицаи. Спешните медици пък само констатирали смъртта на двамата водачи.