Шофьор на автобус №12 налетял на пътник, който бил недоволен, че возилото няма да отиде до Дунав мост, съобщи очевидка на недопустимото шофьорско своеволие. Жената се качила на рейса на фирма „Шанс 99“ с регистрационен номер Р 6475 на спирка „Олимп“ вчера в 8.05 часа, но в района на КАТ някой се обадил на водача за задръстване от тирове на бул.“България“ и той заявил, че ще се върне към ул.“Тулча“ и от там ще отиде само до Захарната. Тогава един от пътуващите настоял разписанието да бъде изпълнено докрай и възникнали пререкания, които бързо прераснали в скандал. Напрежението ескалирало до червено, когато засегнатият шофьор скочил да бие недоволния пътник, но намесата на останалите хора в автобуса предотвратили саморазправата.
 Ненормалното движение по бул.“България“ сутрин е от месеци наред, но никой не обръща внимание на този проблем. Не е ли възможно да се изисква контрол от КАТ, за да се регулира движението при невралгични ситуации? Макар че нищо не оправдава подобно поведение на шофьора - фирмата трябва да обучи персонала си на норми на поведение, защото се обслужват хора и проблемите не може да се решават с обиди и насилие, обобщава очевидката на грозната сцена.
Поведението на водача е недопустимо, няма оправдание за него и той ще понесе значителна санкция. За неизпълнението на маршрута на линията обаче е виновна обстановката по бул.“България“. От много време сутрин тировете се нареждат на два реда по платното за Дунав мост и покрай тях не може да мине кола, дане говорим за автобус, заяви управителят на „Шанс 99“ Виолета Илиева.
При натрупването на тежки автомобили леките коли тръгват срещу движението в другото платно и се промъкват, но рейсовете няма как да ги последват, тъй като са широки и могат да предизвикат катастрофи. Никой автобусен шофьор няма да направи подобно нарушение, защото ще му бъде отнета книжката, а това означава да остане без работа, обясни Илиева. Затова тя е разпоредила на водачите при задръствания по бул.“България“ автобусите от КАТ да се връщат към бул.“Тулча“, а после покрай Товарна гара да стигат поне до Захарната. Оттам пътниците, които работят в района на Дунав мост, могат да се качват на рейсове до Мартен, които вървят начесто, посочи Виолета Илиева.
Зам.-кметът Наталия Кръстева каза, че по случая ще бъде извършена проверка и ако бъдат констатирани нарушения, ще бъде наложена санкция на превозвача.