Три минилаборатории за производство на марихуана в четириетажна къща в тих квартал в Бяла са открити при специализирана полицейска акция срещу разпространението на дрога, проведена в Бяла и Белцов под ръководството на Окръжна прокуратура.
В сряда в 10 часа униформени от управлението в Бяла обградили високата къща, а криминалистите нахлули вътре. Посрещнал ги 33-годишният син на собствениците  И.А., а по време на обиските в три от стаите на сградата били открити специално пригодени професионални оранжерии за отглеждане на марихуана, оборудвани с филтри, лампи, апаратура за контролиране на температурата и влажността на въздуха, система за напояване, специализирани препарати за подхранване на растенията и компютри. В стаите били отглеждани 61 стръка канабис. 
При последвалото претърсване на колата на И.А. била намерена чиста марихуана и изсушени стръкове канабис и няколко мобилни апарата.
Веднага след това операцията продължила в Белцов, където живеели другите двама съдружници на наркофермера - Г.К., на 45 г., и Н.И., на 27 г. В колите на двамата била намерена още трева, с която общото количество достигнало 2.2 кг марихуана и 10 стръка канабис.
По предварителни данни бизнесът е бил на тримата мъже, като И.А. се е грижил за призводството на марихуаната, а другите двама са я разпространявали. 
Тримата са задържани за 24 часа и работата с тях продължава.