Русенската митрополия ще получи документацията по градежа на възобновения храм „Всех Святих“. Това ще стане на специална церемония в приемния салон на митрополията в събота, след тържеството по повод освобождението на Русе от турско робство. 
Още през 2013 година от сдружението, което бе учредено за построяването на реплика на съборения от комунистите храм, обявиха, че предават черквата във владение на Българската православна църква. Реалното предаване обаче се проточи по причини, които така и останаха неизвестни за гражданството. Междувременно самото дружество се разпусна и бе заличено от регистрите. А преди около година Русенският митрополит Наум събра на пресконференция журналисти, за да сподели с тях тревогата си, че предаването във владение на храма се бави. Остават процедурни действия и оформяне на документи, обясниха тогава от вече несъществуващото сдружение. 
И ето че дългоочакваният ден, в който почти завършената черква „Всех Святих“ ще стане притежание на БПЦ, вече е определен. На митрополията остава последните довършителни дейности по градежа и обзавеждането и зографисването, преди да бъде определена и друга дългоочаквана дата - на първата черковна служба в новия храм.