Телефонните измамници имат нова мишена - децата, които са не по-малко наивни и лесни за манипулиране от бабите и дядовците.
Първият успешен удар в новата цел вече е факт. Във вторник в 15 часа на домашния телефон на семейство във „Възраждане“ се обадил мъж. По това време в жилището било детето и измамникът се стъписал за миг, но светкавично сменил плана и започвал да разпитва малчугана къде са родителите му. След като разбрал, че и двамата са на работа, непознатият казал, че майка му е пострадала и се налага скъпа операция. След това наредил на момчето да остави слушалката отворена и да претърси къщата за пари и ценности. Уплашеното дете изпълнило точно указанията и открило 270 лева и златни и сребърни бижута на майка си за около 2000 лева. След това непознатият определил среща на детето на паркинг встрани от блока и се информирал как е облечено и с каква коса е. Около 16 часа момчето дало парите и накитите на непознат мъж и се прибрало вкъщи.
Около 17 часа се върнал баща му. Момченцето разказало, че майка му е пострадала и е дало пари за операцията. В това време се прибрала и майката и измамата лъснала. В 18.30 часа бащата подал сигнал в полицията, а после със сина си разказали във Второ РПУ какво се е случило.