Четири са театралните представления, които ще предложи на русенските почитатели на Мелпомена през месец март драматичният театър „Сава Огнянов“. Основната причина е, че от 11 до 27 март голямата сцена в Доходното здание е заета от фестивала „Мартенски музикални дни“ и театърът обикновено се посвещава на гастроли до по-близки или по-далечни населени места. 
На 1 март в камерна зала „Слави Шкаров“ ще бъде показан новият спектакъл на театъра - комедията „Господин Ганьо“, чиято премиера се очаква да излезе ден по-рано - на 29 февруари. Постановката е на Пламен Панев.
На 8 март театърът прави подарък за русенските жени - на сцената на Голямата зала ще бъде представен радващият се на успех драматично-танцов спектакъл „Шибил“. Както „Утро“ нееднократно вече писа, в постановката вземат участие и танцьори от ФТТ „Найден Киров“, като хореографията е на Богдан Донев. Специалната изненада е, че билетите ще се продават на цена от 2 лева. 
На 14 март на камерна сцена „Слави Шкаров“ ще гостува плевенският театър с представление също по разказ на Йордан Йовков - „Боряна“, като в главната роля зрителите ще видят Камелия Хатиб. На 18-и в същата зала ще гостува спектакълът „Любов и информация“ на НАТФИЗ „Проф.Кръстьо Сарафов“, постановката е на проф.Снежина Танковска. 
Последното за месеца представление е „Сирано дьо Бержерак“ с Герасим Георгиев-Геро на режисьорката Бина Харалампиева. То ще бъде показано на Голямата сцена на 30 март от 19 ч.