Нападателят на „Дунав“ Деян Лозев няма да играе за русенския отбор през пролетния дял от първенството на „Б“ група. Той ще напусне отбора по взаимно съгласие. Преди няколко дни президентът на клуба д-р Симеон Симеонов подсказа пред „Утро“, че един от футболистите ще си замине от Русе. Тогава д-р Симеонов не цитира име.
„Преди контролата с ЦСКА Деян поиска среща и обясни, че предпочита да си тръгне. Аргументите му бяха, че едва ли ще се наложи в титулярния състав и че трудно ще се пребори с конкуренцията на неговия пост. Разбрахме се, че при определени условия може да се върне при нас през лятото“, обясни пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Наставникът не бе наясно към кой отбор ще се насочи сега нападателят, но според наши източници най-вероятно ще се присъедини към „Поморие“, пряк конкурент на „Дунав“ за първото място във втория ешелон. Информацията не е потвърдена официално. 
Повечето от контузените футболисти на „Дунав“ започват да се завръщат един по един в строя. Става дума за Мартин Ковачев, Бранимир Костадинов, Михаил Милчев, Янислав Иванов. По-сериозно засега продължава да е състоянието на Николай Парнаров. 
Последната контрола на „Дунав“ преди старта на пролетния етап от първенството ще е на 20 февруари от 14 часа срещу „Етър“ на Градския стадион в Русе. 
Стартовият двубой от първенството ще е на 27 февруари. Тогава дунавци ще домакинстват на „Нефтохимик“ /Бургас/.