Смелата продавачка от врачанското село Търнава Силвия Йотова, която се отбранява срещу въоръжен обирджия с метла, разказа пред bTV, че в момента на нахлуването на мъжа е мислила само за това, че трябва да се отбранява и да спаси оборота, а сега осъзнава в каква опасност е била.

Всичко се случва към 21,45 ч. в неделя вечерта, малко преди магазинът да затвори. Крадецът с маска влиза, насочва пистолет към магазинерката, с другата ръка ѝ подхвърля черна чанта и настоява жената да сложи в нея оборота за деня. Обирджията е стрелял в тавана, но можеше да стреля и в продавачката.

На твърденията в социалните мрежи, че това е нагласена история Силвия отговаря: „Не, това е истински случай и не пожелавам на никого да му се случи”. Чак сега тя осъзнава, че е била в истинска опасност. Силвия е омъжена и има малко дете. Мъжът й се шегува, че след този случай няма да смее да я закача.

Хората от селото помнят Силвия като палаво дете и мъжко момиче. Тя ще получи награда от собственичката на магазина Галя и от кмета на селото Габриела Раловска. И двете обявиха, че са изключително благодарни на младата жена. Има идея да я направят селски полицай, а някои дори вече я наричат шериф.