40-годишен шофьор, който започнал горещия летен ден с разхлаждаща бира, чака присъда, след като се изнервил на велосипедист и раздразнен, че не може да го изпревари, му отмъстил, като го бутнал. Очевидци на инцидента дори разказаха, че след като нарочно притиснал към тротоара колоездача и той паднал, водачът се изсмял звучно и отпрашил с мръсна газ.
Случаят е от 11 юни 2014 година, когато и двамата мъже се движели по ул.“Потсдам“, като автомобилът на Радослав А. „Сеат Ибиза“ следвал колелото. И двамата били и на алкохолен градус - шофьорът с около 0.6 промила, докато 63-годишният велосипедист Пламен Д. карал със солидните над 2.5 промила. Това са впрочем обстоятелствата около инцидента, за които няма спор. Как обаче се е стигнало до падането на колоездача и имало ли е удар, било то умишлен или неволен, са моменти, за които прокуратурата и защитата се разминават съществено.
Според обвинението Радослав е блъснал нарочно велосипедиста, тъй като бил подразнен, че кара бавно и не може да го изпревари. Когато насрещната лента се освободила и шофьорът имал свободен прозорец, той тръгнал да го подминава, но когато го изравнил, започнал да го притиска към тротоара. Впоследствие задната част на колата блъснала колелото и велосипедистът паднал на улицата. Известно време бил в безсъзнание, а след откарването му в болница се оказал с временна опасност за живота заради счупения череп и сериозни травми по главата. Това разказва и очевидец на инцидента, който бил само на няколко метра от катастрофата. Той чул как отмъстилият шофьор се изсмял и с висока скорост отпрашил от мястото на инцидента, без да се заинтересува дали изобщо колоездачът ще оживее. След часове той бил открит от полицията.
Адвокатът му обаче е на твърдата позиция, че велосипедистът е бил неадекватен от голямото количество изпит алкохол, криволичел е по пътното платно и не е имало съприкосновение между колата и колелото. 
Самият колоездач твърди, че бил блъснат и качен на капака на колата, а свидетелите и вещото лице говорят за съвсем различен механизъм на случилото се. За изясняване на част от спорните моменти ще бъде разпитан още един свидетел, а на 7 март се очаква съдът да излезе с присъда.