Георги ХРИСТОВ
Волейболистите на „Дунав“ изтърваха нелепо победата при гостуването си на „Ботев“ /Луковит/ в мач за първенство на Висшата лига - 2:3. Селекцията на старши треньора Красимир Миронов поведе с 2:0 гейма /26:24, 25:19/ и дръпна в третия с 20:17, но го загуби /22:25/. Ботевци взеха четвъртата част /23:25/, изравниха до 2:2, а после измъкнаха тайбрека с 9:15. 
Този двубой бе от сериозно значение за разпределение на местата в първата четворка. Според наредбата класиралите се на първите 4 места отбори ще играят плейофи за определяне на двата тима с евентуално членство в Суперлигата. В плейофите ще се срещнат първият срещу четвъртия и вторият срещу третия. Крайният победител в баражите ще се класира директно за Суперлигата, а вторият тим ще мине през поправка с 9-ия отбор от елитната дивизия. 
В момента „Дунав“ е на пето място, а на 20 февруари /17 часа/ ще играе в Русе срещу „Виктория“ /Пловдив/. Пловдивчани са четвърти. 
„Загубата в Луковит е болезнена, защото бяхме толкова близо до чиста победа с 3:0. При 20:17 в третия гейм се пропукахме при посрещането и дадохме импулс на домакините. Тайбрекът започна много лошо - при 1:5 в самото начало не намерихме сили за обрат. Двубоят с „Виктория“ е много важен, затова призовавам русенци да ни подкрепят“, каза пред „Утро“ старши треньорът на дунавци Красимир Миронов.
„Дунав“: Светослав Станков, Иван Иванов, Георги Господинов, Цанко Илиев Цанков, Александър Илиев, Радослав Пенев, Лъчезар Ангелов, Васил Иванов, Антон Стаменов.