Поредната премиера за този сезон в русенския драматичен театър ще бъде на 25 февруари, съобщиха от ДТ „Сава Огнянов“. Тогава в Голямата зала на сцената ще се разиграят вечно живите сцени от безсмъртното произведение на Алеко Константинов „Бай Ганьо“. Постановката е по пиесата „Господин Балкански“ на Георги Данаилов, който пише по мотиви на Алековата творба. В Русе обаче спектакълът ще излезе със заглавието „Господин Ганьо“. Режисьор е Пламен Панев, сценограф - Цанко Цанев, костюми - Виолета Радкова. 
В ролята на най-яркия български литературен персонаж се превъплъщава Любомир Кънев. В останалите роли участват Виктор Иванов, Ивайло Ненов, Александър Узунов, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Татяна Цветкова, Йовко Кънев. Дебют ще направи младата актриса Дайана Михайлова, която преди година е завършила НАТФИЗ и от януари е в състава на русенския театър. 
„Господин Ганьо“ ще се играе също и на 29 февруари. 
А на 8 март от 17 ч в чест на празника на жените в Голямата зала театърът ще представи танцово-драматичния спектакъл „Шибил“ с участие на танцьори от ФТТ „Найден Киров“. Билетите за това представление ще бъдат по 2 лева.