Най-младата русенска телевизия постигна успех, за който утвърдени канали могат само да мечтаят. По пийпълметрични данни от 1030 домакинства, чиито приемници са оборудвани със специални устройства за изследване на реалния тв рейтинг, в часовия пояс 18-22 часа ТВН достига до 5-6 място по гледаемост сред огромното море от канали и предавания не само през седмицата, а и през уикенда, похвалиха се от медията. 
Този престижен резултат се дължи на активното разработване на програмата, в която вече вървят авторски предавания на един от авторитетите в света на спорта Красимир Минев и разследващия журналист с респектираща визитка Асен Иванов. 
В схемата тепърва ще се появат и нови заглавия. Едно от тях е „Моето пътешествие“, което има амбицията да говори за туризма по различен и интересен начин, да кани интересни гости и да излъчва авторски документални филми за познати и непознати места по цялата планета, както и за културата и традициите на други народи.
„Факти от миналото“ ще представя събития и личности, променили хода на историята, интересни и любопитни факти от света на науката и изкуството, геополитика и естествознание.
Наред с това се работи по магазинно предаване с модули за актуални събития, младежки проблеми и постижения, социални теми, изкуство и култура.
Имаме сериозни планове, но те не са само в бъдеще време. Вече сме договорили директното излъчване на срещите на футболния „Дунав“ от пролетния дял на първенството в „Б“ група и обновената техническа база - камери и техника за повторения на спорните моменти, ще позволи професионалното заснемане и излъчване на мачовете на любимия ни отбор, казват от ТВН и напомнят, че са избрани от организаторите на гастрола на Большой Московский цирк за медиен партньор и ще съдействат технически за реализирането на спектакъла в Русе.