Неколегиално отношение на шофьор на камион, който решил, че е по-специален от останалите тираджии и не трябва да чака редом с тях стигането до Дунав мост, остана окончателно без книжка.
Малко преди полунощ на 28 април 2015 година, когато хаосът на границата бил в разгара си, изнервеният водач решил да пререди колегите си и подкарал смело напред въпреки отприщилия се от кабините на останалите шофьори порой пикантни пожелания. На кръстовището на бул.“Тутракан“ с бул.“България“ тарикатът бил засечен от регулиращи преминаването полицаи, но въобще не обърнал внимание на техните разпореждания и вместо да се върне обратно в колоната, продължил с пълна сила направо.
Малко по-късно обаче униформените го спрели и наказанията срещу него завалели. Оказало се, че освен че не се подчинява на полицейските разпореждания, тираджията не си носи и шофьорската книжка. За всички прекрачвания на закона той се сдоби с общо 210 лева глоба и половин години без право да върти волана.
Професионалният шофьор обжалва наказанията пред две съдебни инстанции. Районните съдии бяха благосклонни към него и намалиха санкциите му на 60 лева глоба и 1 месец без книжка. Той обаче остана недоволен и от редуцираното наказание, като обжалва оставането си без право да шофира. Административните магистрати на втора инстанция обаче бяха категорични, че той е справедливо санкциониран и окончателно потвърдиха намаленото наказание.