Отказът на „Тича“ /Долни Чифлик/ да участва в пролетния дял от първенството на „В“ група е типичен пример как футболната къща в България се гради от покрива, а не от основите.
Градчето във Варненска област с население от едва 7000 души кандидатства преди 2-3 години за обновяване на спортната база по програма за развитие на малките селските райони. И благодарение на тези програма бяха хвърлени едни 6 милиона лева за кардинален ремонт на местния стадион, за поставяне на кокетни трибуни, за писта, за изграждане на допълнителна база в Шкорпиловци! Мечта!
Община Долни Чифлик обяви обаче през тази седмица, че пари за футбол няма и по тази причина слага кръст на представителния отбор, вкллючително и на тимовете в отделните възрастови групи! 
Скъпият стадион с красивите трибуни, с каквито не могат да се похвалят и някои от големите български градове, остава паметник! Паметник на безхабарието, на глупостта, вероятно и на нечия жажда да гребне с шепа от меда. А онези 6 милиона лева отиват на вятъра. 
Е, не съвсем - някой сигурно се радва на нова кола, солиден влог или мечтан имот. А „Тича“ изтича в небитието и виновни както винаги няма.