Комиксовите герои на Марвeл отдавна са в битка за популярност със зомбитата и вампирите, като досега противниците стояха от двете страни на линията добро-зло. Марвeловите супергерои са добрите, живите мъртви и кръвопийците - лошите. С най-новия си герой обаче лидерът на кинокомиксите пресича тази граница. Защото Дедпул е гадно копеле с извратено чувство за хумор и неприличен речник. Дори режисьорът на премиерния филм „Дедпул“ Том Милър казва: „Харесва ми да мисля за него като за регенериращ дегенерат!“. 
Всъщност този гадняр е наемен убиец, но преди това е бил агентът от Специалните части Уейд Уилсън (в ролята Райън Рейнолдс). Животът му се преобръща, когато разбира, че е болен от рак, и се подлага на авангардно лечение. То обаче завършва фатално за него - бившият агент се превръща в отблъскващо създание, което може да се регенерира светкавично. Така Уейд става Дедпул и се впуска в преследване на Аякс (Ед Скрейн, „Транспортер: Ново начало“) - човека, който почти е разрушил живота му. Той е минал през същата процедура като Уейд, която го е дарила с извънредна пъргавина и сила, но го е превърнала в садист без чувства, който изпитва истинска наслада да измъчва да смърт всеки. В тези перверзни удоволствия му помага Ангелски прах (Джина Карано, бивша световна шампионка по смесени бойни изкуства), която притежава невероятна физическа сила и върши задачите, с които Аякс избягва да си цапа ръцете. И когато Дедпул бяга от лабораторията на Аякс, започва тяхната битка на живот и смърт, наситена със скорострелен екшън. В лагера на Дедпул са Невестулката(комика ТиДжей Милър, „Силиконовата долина“), невръстната Negasonic Teenage Warhead или NTW (Бриана Хилдебранд), презрителна, надменна и саркастична към всички и всичко тийнейджърка със супер сила на жива ядрена бойна глава, и компютърно генерираният метален Колос (Стефан Капичич) - един от мутантите в Х-мен и ментор на NTW. последните двама са характерните за Марвел супер герои, но този път не спасяват света, а помагат на лошия Дедпул да хване още по-лошия Аякс.
Е, няма как да се мине и без някоя любовна история. Тя е между Уейд и проститутката Ванеса (Морена Бакарин), които се влюбват заради недостатъците си, а не въпреки тях. Ванеса има тежко детство и животът й е изпълнен със съжаления. Тя е чудесна комбинация от интелект, сексапил, хладнокръвност и издръжливост и двамата с Дедпул заедно се опитват да станат по-добри хора.