Оранжевите искат нов конгрес и оставката на Боби

Ръководството на Литекс ще пусне жалба във ФИФА срещу БФС, след като от футболната ни централа им отказаха право казусът с изхвърлянето на клуба от първенството да се разгледа по бързата процедура в Спортния арбитражен съд (КАС).

За решението на централата информира адвокат Радостин Василев, който е нает да представлява интересите на клуба.

"Това поведение на БФС не кореспондира със заявеното от няколко отговорни фактора в централата желание за бързо разрешаване на проблема и желание за безпристрастност. БФС е единствената федерация в света, която в подобен казус би заела подобна позиция. Очаквам съвсем скоро БФС да оспори юрисдикцията на КАС, което ще е изключително недобросъвестно поведение на съюза към своя член Литекс. Битката този път ще е тежка. Ще има изненади", коментира юристът.

Казусът с изваждането от първенството не може да бъде разгледан от Световната футболна централа. ФИФА обаче може да се намеси, ако БФС оспори юрисдикцията на КАС. Именно на това се надяват от Ловеч, за да отнесат случая до ФИФА.

На Левски също бе отказано правото да обжалва в Лозана по бързата процедура. Сините обаче могат да изчакат до май, когато се очаква да излезе решението на КАС, понеже така или иначе ще играят в първенството и отнетите им точки евентуално ще бъдат добавени в актива при положително развитие на казуса. При случая на сините оперативното решение на съда в Лозана трябва да излезе до края на първенството.

Ръководството на Литекс обмисля да поиска свикване на извънреден конгрес и оставка на Боби Михайлов. Оранжевите са крайно недоволни от действията и безотговорното отношение от страна на президента на БФС към случващото се във футбола ни. Те ще търсят съмишленици сред останалите отбори у нас.