Футболистите на „Дунав“ ще играят днес последния си мач от груповата фаза на турнира „Балчик къп“. След загубата от „Черно море“ с 0:1 и изненадващото реми срещу „Интер“ /Плачидол/ /1:1/ селекцията на старши треньора Веселин Великов ще се срещне с „Балкан“ /Ботевград/. При победа на дунавци те ще се класират на второ място в групата и на 16 февуари ще играят за трето-четвърто място с втория отбор от поток „Б“. Съперникът в този малък финал ще зависи от изхода на срещата „Черноморец“ /Балчик/-“Локомотив“ /Горна Оряховица/. „Железничарите“ победиха във втория си двубой от групата „Септември“ /Тервел/ с 2:0 /голове на Антони Балъков и Димитър Алексиев/. Балчиклии минаха леко през „Ботев“ /Враца/ с 4:1.  
„Няма да разчитам в мача срещу „Балкан“ на Бранимир Костадинов, защото глезенът му е подут след двубоя с „Интер“. Мирослав Будинов също има контузия, но ще бъде записан в състава. Мишо Милчев се оплаква от лека травма. Състоянието на Мартин Ковачев, Николай Парнаров и Янислав Иванов е по-добро. Надявам се, че ще мога да ги ползвам в контролата с ЦСКА“, каза Веселин Великов пред „Утро“.
А ръководството на ЦСКА ревизира прредварителните си планове мачът на „Българска армия“ да е при свободен вход. Според сайта на „армейците“ пропускът за сектор „Г“ с най-запалените фенове на „червените“ ще е на символична цена от 1 лев. Билетът за сектор „А“ ще е 2 лева. От ЦСКА уточняват, че ще отворят 2-и и 4-и вход на централната трибуна и 10-и - на „Г“. 
Двубоят ЦСКА-“Дунав“ ще се играе на 16 февруари от 14 часа.
 

Русе официално Европейски град на спорта от 19 февруари

Президентът на Асоциацията на европейските градове на спорта Джан Франческо Лупатели и кметът Пламен Стоилов ще дадат на 19 февруари от 17 часа старт на инициативата „Русе - европейски град на спорта 2016“. На церемонията в Доходното здание ще присъстват главният секретар на Асоциацията Хуго Алонсо, други нейни членове, зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, представители на спортни клубове от Русе и гости. 
Тогава ще бъде представено и логото на кампанията.