9000 мартеници изработиха само за две седмици 57-те възрастни дами, които посещават дневния център за стари хора на фондация „Трета възраст“. За шеста поредна година фондацията има споразумение с Пощенска банка, като броят на поръчаните червено-бели пролетни символи се увеличава постоянно. В началото възрастните дами са имали задача да измайсторят 3000 мартенци, а през следващите две години те са станали 3500 и 3700. След това бройката рязко се е увеличила до 7000, през изминалата година са изработили 7500 мартеници, а сега сръчните дами са били изправени пред предизвикателството да изплетат 9000. 
Чувстваме се много добре, доволни сме, че ще зарадваме някого. Горди сме от бройката, която изработихме, споделиха бабите. 
Дизайнерка на моделите е Стоилка Петрова, която тази година е представила пред Пощенска банка 25 вида мартеници, от които те са се спрели на седем. В момента целият център е пълен с мартенички, като до няколко дни възрастните дами очакват от банката да им изпратят специални картончета, на които да закачат мартеничките и да ги опаковат. С тях банката по традиция ще зарадва всички свои служители и клиенти на първи март.