Световноизвестната британска рок банда „Юрая Хийп“ пристига в Русе на 7 май, за да изнесе голям концерт в зала „Булстрад Арена“. Това съобщиха вчера кметът Пламен Стоилов и мениджърът на залата Борислав Велков. Концертът на британските рокаджии ще бъде само ден след празника на града и тяхното шоу ще бъде естествената кулминация на празничните събития, каза Стоилов, като запази тайна кой ще гостува на 6 май.  
Групата води нейният основател Мик Бокс, китара и вокал, заедно с него в Русе ще пристигнат вокалистът Бърни Шоу, Фил Ланзон, клавишни и вокал, Ръсел Гилбрук - барабани и вокал, и Дейв Ример, бас китара. Билетите ще бъдат в продажба до дни, каза Велков и уточни, че цените ще бъдат 15, 20, 30 и 40 лева. Цените са същите, каквито бяха при откриването на залата с концерта на Лили Иванова, поясни мениджърът. Британските рок легенди ще изпълнят всички свои големи хитове в оригиналните им аранжименти. Със сигурност в залата ще прозвучат митични пиеси като Lady in Black, July Morning, Gipsy, Easy Livin. 
Не е лесно да отклониш една банда от нейния път по предварително уговорено турне, но ние правим всичко възможно да поканим в Русе именити и атрактивни изпълнители, каза Велков. Едно от ценните предимства на зала „Булстрад Арена“ е, че се намира на границата между две държави и създава условия за повече публика, допълни той. И призова русенци да купуват билети за събитията в залата, за да може тя да се „обживее“ и наистина да стане най-привлекателното място в града. 
„Булстрад Арена“ е стратегически инструмент за утвърждаването на Русе като център на музиката, спорта, културата, каза кметът Пламен Стоилов, като нарече залата „най-успешния публично-частен проект в страната“. Той припомни, че в строителството са вложени 56 милиона лева, а в съвсем скоро време в Русе щял да започне бум на строителството на хотели, тъй като градът имал нужда от места, където да се настаняват хората, дошли за спортни турнири и концерти.