БФС да отнеме 3 точки от актива на състезаващия се във „В” група „Черноморец” (Бургас) - това разпореди ФИФА чрез писмо, изпратено до футболната централа. Причината е за неизплатени суми на португалеца Педро Монтейро-Педриня.

За решението на ФИФА бе осведомен и Зоналният съвет на БФС в Пловдив, който го обяви на съвещанието на отборите от Трета дивизия. В писмото се уточнява, че ако Черноморец (Бургас) не уреди взаимоотношенията си с Педро Монтейро, следващото наказание ще е изваждане на отбора в по-долна група.

След есенния дял от първенството Черноморец има 18 точки и заема 13-о място. Тимът запазва позицията си, но ще стартира пролетта с 15 след санкцията. Вече 37-годишният Педриня прекрати кариерата си, а в Бургас дойде през януари 2010 година по настояване на тогавашния треньор Красимир Балъков. Педриня подписа договор за 2 години, а контрактът му бе на стойност 180 хиляди евро за целия срок, или по 90 хиляди от европейската валута на година. През декември същата година той напусна отбора. Към края на 2014 г. „акулите” са дължали на Педриня 56 314 лева, които през 2015 г. намалели, но минимално.

„Приемаме наказанието. В момента клубът не разполага с тези средства, които са повече от половината годишен бюджет на Черноморец. Дългът към Педриня остава и той ще бъде изплатен при първа възможност”, коментира за „7 дни спорт” изпълнителният директор на бургазлии Пламен Киряков.