Редовният секс доказано подобрява взаимоотношенията и дори удължава живота. Но какво можете да правите, ако желанието ви за “приключения в леглото” напоследък е спаднало!? Нивото на свързаните със секса хормони в тялото въздейства върху сексуалната енергия, издръжливост и възбуда.Стресът оказва негативно влияние, също както и работата до късно всяка вечер или преумората от семейните задължения. Затова не е изненадващо, че според статистиката голяма част особено от женените двойки правят секс само по няколко пъти на месец.

За щастие, не е задължително да се прибягва до лекарства, за да си дойдат нещата на мястото. Природата ни е дала много натурални средства, които помагат за възвръщането на нормалното сексуално желание.

1. Ментов сапун или шампоан

Жените харесват този лесен и бърз трик за повишаване на възбудата, особено ако Голямото “О” им се изплъзва. А за щастливките, които лесно достигат до оргазъм, ментовите продукти може да помогнат да откриете и многократното удоволствие.

Купете си сапун с натурална мента, направен с чиста есенция. Охлаждащият ефект повишава сексуалното удоволствие и интензитет. Опитайте и гелове и кремове с ментов екстракт.

Внимание: Не ползвайте изкуствено ароматизирани продукти, които съдържат парфюм или химични съставки. Само екстрактът от мента има желаното въздействие.

Използвайте внимателно: някои жени намират ментата за прекалено стимулираща.

2. Въздействащи комбинации

Някои хранителни добавки съдържат билки и витамини, които покачват сексуалния нагон. Активните им съставки най-често включват: билките Tribulus terrestris, Tongkat ali, индийски женшен, родиола, кора от бразилско дърво, йохимбин (психоактивно вещество), корен от мака (перуанско дърво) и екстракт от елеутеро (дребен плод на храст от североизточната част на Азия). Тяхното действие за покачването на сексуалността не е незабавно, но когато се приемат редовно (според указанията на етикета) тези съставки, част от които се използват и за производството на лекарства, имат доказан ефект.

Внимание: Някои добавки, съдържащи йохимбин, могат да повлияят за покачване на кръвното налягане при по-чувствителните хора. Също така, някои комбинации от билки може да си взаимодействат с определени медикаменти. Затова се консултирайте предварително със своя лекар или фармацевт, започнете с по-малка доза и постепенно я увеличете.

3. Плодороден чай

Смес от билки, включваща листа от малини, коприва и витекс, според някои изследвания подобрява шансовете за зачеване на жените, повишава либидото, балансира хормоните и помага при проблеми с овулацията. Ако се пие редовно, резултатите обикновено са налице до две седмици.

Внимание: Не пийте този вид чай, ако вече сте забременели.

4. Канела

Тази подправка доказано повишава сексуалния нагон, намалява риска и въздейства добре при инфекциите на уринарния тракт. Ползите произлизат от способността на канелата да понижава кръвната захар, която ограничава достигането на кръвния поток до вагината (или пениса).

Канелата не е афродизиак с незабавно действие, но може само да спечелите като добавяте чаена лъжичка канела в кафето си сутрин (или пък в кекса).

Внимание: Не надхвърляйте дозата от една чаена лъжичка. Прекомерното количество е опасно, особено ако се вдиша или приема.