Острата вражда между съседи, които били длъжни да делят общ коридор, баня и тоалетна, не само станала повод за 10 жалби в полицията, но и довела до нападение и заплахи за убийство.
Всъщност половината от къщата си има собственичка, а другата половина била общинска и в нея бил настанен мъж, от който жената не успявала да намери място в собствения си дом.
Конфликтът, който доведе общинския наемател до съд, ескалирал на 16 ноември 2013 година. В следобедните часове комшийката му получила дърва за зимата и ги прибрала с помощта на двама приятели. Докато привършвали с работата покрай тях минал натрапеният съсед и взел да нарежда, че една от колите трябва да бъде изместена, тъй като е паркирана неправилно. Започналият огнен диалог между мъжете накарал общинския наемател да извади шило, което насочил към опонента си. Виковете в разгорелия се скандал били чути от жената, която  отърчала към улицата, но омразният й съквартирант опитал да я спре, като заключи входната врата на къщата. Намерението му обаче било неуспешно и съседката се притекла на помощ на своя познат. В това време наемателят извадил гаечен ключ и ударил мъжа няколко пъти, след което се разкрещял, че щял да убие и заличи и неприятната си комшийка, и нейните приятели. Жената изпаднала в паника и започнала да крещи за помощ, а непознат успял да обезоръжи полуделият наемател и заедно с още един мъж го проснали на земята докато дойде полицията. 
След случилото се жената молила свои приятели да пренощуват при нея, за да не е сама. До банята пък ходела само с телефон, за да може да сигнализира веднага, ако бъде нападната от общинския наемател. 
За преживяното нападение и стреса след него скандалджията бе даден под съд, а жената поиска 2000 лева обезщетение. На първа инстанция Районният съд наказа агресивния съквартирант с 2 години условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок, както и с изплащане на 1500 лева компенсация на комшийката. Той обаче обжалва, а окръжните съдии се оказаха малко по-милостиви и намалиха наказанието му на 1 година условно с 3 години изпитателен и го осъдиха да плати на жената 1000 лева обезщетение. Присъдата е окончателна.