Проверка на Митница Русе е документирала, че скандалното чейнджбюро на Дунав мост работи и са изпратили материалите за прекратяване на дейността му в прокуратурата. Решението се чака в близките дни, каза вчера за „Утро“ началникът на митницата Венцислав Халаджов.
Преди това е имало друга проверка, сочи отговорът от Агенция „Митници“ на подадената от Павел Великов жалба за незаконно работещото бюро. При нея обаче е инспектиран недействащият на територията на граничния пункт обект.
Много ми е чудно как проверяващите не видяха чейнджбюрото, което е на видно място зад бариерата за влизане на граничния пункт, а отидоха в предишната барака на собственика, която е извън бариерата и не работи от лятото. Вероятно митничарите са се заблудили, защото на нея още стои табелата „Боримпекс 2011“ ЕООД за обмяна на валута и продажба на винетни стикери. По-вероятно ми се вижда обаче влиятелен политик да е опънал чадър над собственика, смята Великов, според когото чейнджбюрото е на същия човек, но вече се води на друга фирма. 
За нерегламентираната дейност на скандалното обменно бюро „Утро“ писа още през август, тъй като от неговото съществуване се създават опасни ситуации при струпване на камиони, коли и хора до бариерата за влизане в града. Данъчните наказаха бюрото с 3000 глоба, която неговият собственик обжалва пред Районния съд, но миналата седмица магистратите я потвърдиха.