Футболистите на „Дунав“ завършиха сензационно 1:1 срещу „Интер“ /Плачидол/ във втория си мач от турнира „Балчик къп“. Опашкарите от Североизточната „В“ група поведоха изненадващо в 10-а минута с единствения си удар в мача, а лидерът във втория ешелон изравни чрез капитана си Диян Димов през второто полувреме. Освен че изпусна съперника си с много голови положения, русенският отбор завърши двубоя с 10 души. След като бе малтретиран през цялото второ полувреме, когато се появи в игра, централният нападател Мирослав Будинов тръгна да иска обяснение от съдията и бе изгонен с червен картон.   
В следващия си мач от групата на 12 февруари „Дунав“ ще играе с „Балкан“ /Ботевград/, който пък загуби вчера от „Черно море“ /Варна/ с 0:1.
„Излязохме на терена с прекалено голямо самочувствие. Съперникът мина центъра само веднъж през 90-те минути, но ни вкара гол. Ние пък се скъсахме да изпускаме от ситуация след ситуация. Топката не искаше и не искаше да влезе в мрежата! То не бе едно положени, не бяха две... Няма да се оправдавам със съдията, но той изпусна контрола над мача. Ако видите кървавия и подут крак на Миро Будинов, ще ви призлее. Важното сега е да направим верни изводи от този двубой и да сме наясно, че трябва да се играе сериозно с всеки съперник“, каза минути след края на мача за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
„Дунав“: Радосвет Христов, Марио Петков, Петър Патев, Антон Огнянов, Михаил Милчев, Светослав Читаков, Бранимир Костадинов, Ивайло Раденцов, Йордан Димитров, Николай Колев, Деян Лозев /Диян Димов, Ангел Здравчев, Атанас Атанасов, Юлиян Ненов, Мирослав Будинов/.